ingilizcefinans ana sayfa   ana sayfa   hakkımızda   reklam   iletişim
ARDA Tercüme, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri | www.ingilizcefinans.com
 
     
               
   
 
 
Borsa
geri | | ileri

ISE will continue to fly high


Önce şunu söyleyeyim: para sizin, sorumluluk sizin Ben sadece görüşümü söylüyorum. Benim söylediğime göre, karar verin de yatırım yapın asla demem, demiyorum.  İsterseniz nazara alacağınız faktörler arasına benim görüşümü de katabilirsiniz.  Evet, IMKB yüksek endeksini daha sürdüreecek. Çünkü, Borsamız zaten yabancıların elinde. Onlar da hep yukarıya oynuyor doğal olarak. Zaten IMKB’den çıkıp da nereye gidecekler. Artık Çin'den başka hiçbir yerde kar olanağı yok; ABD dökülüyor, Avrupa batak durumda. Japonya, çoktandır pırıltısını kaybetti. Bu durumda, hangi enayi  IMKB’ yi bırakır da gider. Kuraldır; Para kendisine en iyi muamelenin yapıldığı yere akar. Bu dönemde ve en az seçimlere kadar  paranın en rahat ettiği, edeceği  yerlerden birisi Türkiye’nin borsası, IMKB.

 

Başka önemli olaylar da IMKB lehine cereyan ediyor. Krizi bir türlü alt edemeyen ABD’de FED Başkanı Bernanke para basmaya devam edeceğini alenen açıkladı. Bu  Newyork Borsasının lehine. Bizim borsayı da olumlu etkileyeceği kuşkusuz.

 

Bu yetmezmiş gibi, ülkemizde hükümet seçim ekonomisi uyguluyor. Her vesileyle ekonomiye para saçılıyor. İşte  vergi ve prim affı bunun en son örneği.  Emeklilere yeni yeni imkanlar bahşediliyor. Faizler düşük seviyede tutuluyor. Daha seçime kadar hükümetin başka popülist  uygulamalar yapacağına  şüphe yok.

 

Kısaca, ulusal ve uluslar arası gelişmeler hep IMKB lehine.  Tabii ki, ara sıra endeks düzeltme yapacak, yani düşüşler mutlşaka yaşanacaktır, ama çökme yaşanması kısa vadede çok zor. Yani,. Bu borsada  kazanma imkanları daha en az genel seçimlere kadar devam eder. İleride, tehlike  çanları çaldığı zaman naçizane ikaz edeceğim.

 

 

 

 

 
 

© Copyright 2024 ingilizcefinans.com, Her hakkı saklıdır.

Sitemizde yayınlanan içerikler bilgi niteliği taşımaktadır. Bu bilgilerin kullanımından kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluk kullanan şahıslara aittir.

ana sayfa | hakkımızda | reklam | iletişim